Lezingen

De culinaire klassiekers

“De keuken van mijn kindertijd”

 

“Goesting in Vlaanderen – Wat wij al eeuwenlang lekker vinden”

 

“Eten bij de buren : van polderkoek, dronken vis en Haagse Bluf”

 

“Antwerpse specialiteiten vroeger en nu”

 

“Ontbijt (de ideale ontbijtlezing)”

 

“Ontbijt van bij ons”

 

“Thee Parlant”

 

“Wie zoet is, krijgt lekkers” 

 

“Nagerechten van bij ons”

 

“Een Friethistorie”

 

“Het staat allemaal in de (kook)boekskes”

 

“Etiquette: met de vuist op tafel ?”

 

“Feestend het hele jaar door”

 

“Kermis!”

Specials

“Eten in de Eerste Wereldoorlog: Van worteltaart tot oorlogskonijn”

 

“Eten in de Tweede Wereldoorlog: Gelukkig was er volop haring!”

 

“De oorlogskeuken - Vrouwen aan het thuisfront”

 

“De oorlog in muziek en keuken”

“Jong in de sixties en seventies”

“Van hippie tot punk – Van liever lief tot bittere woede 1960-1980”

 

“Van kip op zondag tot chicken nuggets” (de culinaire sixties en seventies)                            

 

“De popmuziek in de sixties en seventies”

Bijzondere gelegenheden

“Kermis - De verhalen en liedjesmolen”

 

“Valentijn”of elk goed moment:“Eten voor of na de Liefde?”

 

“Met Rubens aan tafel – Eten in de barok”

 

“Carpe diem… De Romeinse keuken”

“Onze keuken door de eeuwen heen”

Meer info

eddieniesten@hotmail.com – 0479 021728

Alle lezingen worden aangepast aan (de wensen van) de groep, na onderlinge afspraak!

“Mengthema’s” zijn desgevallend mogelijk…

Pour des conférences en français, veuillez nous contacter!

For lectures in English, please contact us!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

©2020 HUIS VAN HET GOEIE LEVEN